musiknet.dk

Nirvana Unplugged - 25 år Siden Kurt Cobain Døde

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

D. 05 april var det 25 år siden Kurt Cobain døde. På meget kort tid, havde Kurt og bandet Nirvana taget verden med storm, hvor de spillede det alternative rockmusik, som vi kender som grunge.

Hvordan døde Kurt Cobain? Kurt Cobain døde d.05 april 1994, og er blev desværre en del af klub 27. Kurt Cobain skød angiveligt sig selv, men han blev først fundet tre dage efter han var død. Derfor har der været mange spekulationer om, hvordan han døde, hvor ekskonen Courtnet Love ofte bliver nævnt i sammenhæng med.

Hvad betyder unplugged? Unplugged betyder, at et stykke musik eller sang fremføres uden eller med svag elektrisk forstærkning. Unplugged refererer til, at der ikke er sat noget i stikkontakten, men når det kommer til koncerter, gør de det ofte en smule alligevel, så publikum bedre kan høre.

Hvem var Nirvana?

Nirvana var et Amerikansk rockband, som spillede genren grunge, hvor Nirvana er det mest kendte grunge-band nogensinde. De mest kendte af bandets medlemmer var forsanger og guitarist Kurt Cobain, trommeslager Dave Grohl og bassisten Krist Novoselic. De nåede dog at have andre kendte medlemmer i gruppen også.

Nirvana nåede at udgive 5 studiealbum:

Hertil kommer der også fire live-albums, hvor det est kendte er MTV unplugged in New York. Dette album, står klart i manges minder, som er vokset op i halvfemserne, som en af de mest smukke og nærværende koncerter, som blev vist på musikkanalen MTV.

Så hvis du mangler inspiriration til din Spotify- eller playliste, så er der en masse inspiration at hente af nedenstående liste. Vi sender en hyldest og tanke til Kurt Cobain, og så husk, at Foo Fighters kommer til Danmark til sommer, hvor du blandt andet kan opleve Dave Grohl som nu er forsanger og guitarist i stedet for trommeslager.

Nummerliste til MTV unplugged in New York

 1. "About a Girl" – 3:37
 2. "Come as You Are" – 4:13
 3. "Jesus Doesn't Want Me for a Sunbeam" (The Vaselines cover) – 4:37
 4. "The Man Who Sold the World(David Bowie cover) – 4:20
 5. "Pennyroyal Tea" – 3:40
 6. "Dumb" – 2:52
 7. "Polly" – 3:16
 8. "On a Plain" – 3:44
 9. "Something in the Way" – 4:01
 10. "Plateau"(Meat Puppets cover) – 3:37
 11. "Oh Me"(Meat Puppets cover) – 3:26
 12. "Lake of Fire"(Meat Puppets cover) – 2:56
 13. "All Apologies" – 4:23
 14. "Where Did You Sleep Last Night?"(Leadbelly cover) – 5:08

Tak til avXperten

Der skal lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. AvXperten har et af Danmarks mest prisstærke udvalg af elektronisk udstyr, hvor du blandt andet kan få alt fra opladere, kabler, radioer, gadgets, computertilbehør eller for eksempel en antennedåse.