musiknet.dk

The 27 Club - Hvad Er Klub 27?

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Har du nogensinde hørt udtrykket klub 27, og undret dig over, hvad det er vedkommende snakker om? Det er ofte i sammenhæng med musik, at klubben bliver nævnt, men her kommer der en forklaring på, hvad det er, samt 11 af de mest kendte musikere fra en lang liste.

Hvad er klub 27? Klub 27 er et kulturelt fænomen, hvor man har samlet en lang række navne fra musikere og artister, som alle er døde i en alder af 27 år. Brian Jones, Jimi Hendrix, Janis Joplin og Jim Morrison døde alle i samme alder inde for to år, men klubben blev først rigtig offentlig kendt efter Kurt Cobains død i 1994.

Man mener, at mange af kendisserne dør i denne alder på grund af den hårde livsstil, som medfølger kendislivet, men dødsårsagerne er dog vidt forskellige.

Især rockmusikere har været kendte for at køre en hård livsstil, hvor man betegner denne som en “Rock & Roll lifestyle”. Derfor fremgår det også, at en betydelig del er døde af overdoser af narkotika.

Den mest omtalte død må være Kurt Cobain, som angiveligt skød sig selv, men dette har dog været stærkt omdiskuteret.

Vi har fundet en liste på spinditty, hvor 11 af de mest prominente navne fremgår, men man kan finde mange kendte navne, hvis man bare søger på The 27 club på google og wikipedia. Her kan du også læse om de mange forskellige og nogle brutale dødsårsager.

11 Kendte musikere der døde i en alder af 27:

Kilde: https://spinditty.com/artists-...

Jeg håber, at du blev lidt klogere på, hvad Klub 27 egentlig er. Der er meget mere at sige om denne gruppe, hvor den heldigvis stadig levende sangerinde Lana Del Rey udtalte, at hun ønskede hun var død allerede.

Det var med henblik på at komme med i gruppen af musikere, som var døde i en alder af 27, hvor hun blandt andet idoliserede Amy Winehouse og Kurt Cobain.

Jeg håber ikke, at vi mister flere i denne alt for tidlige alder, men man må sige, at nogle af dem har formået at skabe en virkelig imponerende karriere i deres korte liv.