musiknet.dk

Vores Bud På De 3 Bedste Julesange

Billede: Public Domain Pictures
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hvert år, når vi rammer december, strømmer diverse julesange ud af højttalerne, uanset hvor man går. Nogle sange når man at savne i løbet af et år, mens andre kan fremprovokere kvalme, bare man tænker på disse. Her hos Musiknet.dk giver vi vores bud på de 3 bedste julesange. Julesange, som vi endnu ikke er blevet trætte af.

Julemusik er for mange afgørende for, hvorvidt de kommer i julestemning eller ej. For nogle er det først rigtig jul før de har hørt “Last Christmas”, “Jul på Vesterbro” eller “Jul i Angora”.

I løbet af årene er der produceret nogle rigtig fine julesange, som hvert år til december vækkes til live. Herunder følger vores bud på de 3 bedste julesange nogensinde. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

1) “Når Sneen Falder” med Thomas Helmig og Søs Fenger

Et dejligt nummer fra 1988, hvor charmøren Thomas Helmig var på sit højeste. Sangen er skrevet af Gnags-forsangeren Peter A.G, og den emmer af jul, men ikke på en kvalmende måde.

Da Thomas og Søs indspillede nummeret, var de gift med hinanden. Det er de ikke længere, men selvom ægteskabet ikke holdt frem til i dag, gør nummeret det i høj grad.

2) “Driving Home For Christmas” med Chris Rea

Selve historien bag dette nummer er i sig selv et lille juleeventyr. I julen 1978 havde Chris Rea mistet sin pladekontrakt, hvilket førte til, at hans manager sagde op. Den dengang 28-årige Chris Rea var så fattig, at han ikke havde penge nok til en togbillet hjem fra pladestudiet.

Derfor måtte hans kone hente ham i bil, og mens han slukøret blev fragtet hjem, begyndte det at sne. Undervejs blev parret fanget i bilkøer, og da Chris kiggede ud på de andre bilister, bemærkede han, hvor dybt opgivende de alle sammen var - ligesom ham selv. Midt i det sorgfulde, forfærdelige, håbløse øjeblik sang han ironisk og i sjov “We’re driving home for Christmas”, og resten er historie…

3) Caroline Castell - Tidsrejsen

I 2014 sendte DR1 julekalenderen ‘Tidsrejsen’ og titelnummeret til denne julekalender er en sand lille musikalsk perle. Det er Caroline Castell, som står bag.

Nummeret er endnu så nyt, at det ikke hænger os ud af halsen, som nogle af de ældre julesange lidt kan gøre. Det er smukt, eventyrligt og emmer af jul. Tak for sangen, Caroline. Den gør julen ekstra god!

Tak til folkene fra Julefilm.dk

Ovenstående artikel er produceret med hjælp fra juleelskerne fra https://julefilm.dk/. Tusind tak for hjælpen. Den er yderst værdsat.