musiknet.dk

Top 20: Verdens Bedste Guitarister Nogensinde

Billede: Pixabay
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Der er nok mange delte meninger om, hvem der er den bedste guitarist i historien. Vi har tidligere skrevet om Jimi Hendrix, da vi skrev om, hvad er klub 27. Ifølge Rolling Stone, som er et Amerikansk kultur magasin, har de valgt den revolutionerende guitarist som den bedste.

Hvem er den bedste guitarist nogensinde? Jimi Hendrix er blevet anerkendt af utrolig mange som værende den bedste guitarist i historien. Han var blandt kendt for at vende sin guitar omvendt, da han ikke havde en venstrehåndsguitar til rådighed, da han begyndte at spille i en alder af 15 år.

Hvem var Jimi Hendrix?

Jimi Hendrix var en Amerikansk rock-guitarist. Hans professionelle karriere varede dog kun i 4 år, da han døde i en alder af 27 år i London, hvor helbredet svigtende, efter blandt andet at have indtaget for mange sovepiller (1942-1970).

Han har beriget os med numre som: Purple Haze, Foxy Lady, Star-Spangled Banner og Hey Joe. Han imponerede blandt andet ved at spille ubesværet på en el-guitar, som han holdte omvendt, hvor Rolling Stone nævner sange som Machine Gun og Voodoo Chile, som nogle af de bedste numre på guitaren.

Verdens bedste guitarister - listen er lang

Vi har fået æren af at høre utrolig mange gode musikere gennem tiden, og mange gode guitarister fremgår hverken af denne top 20, og vi kunne heller ikke finde dem på top 100.

Se listen over de 20 bedste, som er udvalgt af Rolling Stone. De fortjener nærmest alle at blive nævnt i deres egen artikel, men her får du et hurtigt overblik over 20 af de allerbedste i historien.

Top 20 bedste guitarister i historien:

 1. Jimi Hendrix
 2. Eric Clapton
 3. Jimmy Page
 4. Keith Richards
 5. Jeff Beck
 6. B.B. King
 7. Chuck Berry
 8. Eddie Van Halen
 9. Duane Allman
 10. Pete Townshend
 11. George Harrison
 12. Stevie Ray Vaughan
 13. Albert King
 14. David Gilmour
 15. Freddy King
 16. Derek Trucks
 17. Neil Young
 18. Les Paul
 19. James Burton
 20. Carlos Santana

Kilde: https://www.rollingstone.com/m... 

Opdater din playliste

Alle de nye streamingtjenester har gjort det nemt at sammensætte en god playliste. Nogle gange kan det dog være svært at finde på, hvad man skal søge efter, hvis man vil udvide sin musikhorisont.

Så kan vi stærkt anbefale, at du søger efter en af ovenstående guitarister, hvis du vil høre noget musik med god ‘spade’. Hvis du vil have en flere forslag, kan du tjekke top 100 listen ud fra Rolling Stone.

Tak til avXperten

Der skal lyde et stort tak til avXperten, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Hos avXperten kan du blandt andet finde netværkskabler i deres brede produktsortiment af elektronisk udstyr og komponenter hertil.