musiknet.dk

Top 10 Nirvana Sange

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Den legendariske forsanger for Nirvana, Kurt Cobain, døde d. 5. April 1994. Såfremt dette ikke var sket, ville han i dag være fyldt 52 år. Dog gjorde en lang række psykiske problemer og et heftigt stofmisbrug, at han blev en del af den famøse “Club 27”.

Inden den frygtelige slutning på en ellers fantastisk musikalsk rejse, nåede Nirvana at stryge til tops inden for musikverdenen, hvor de var elsket af fans over hele kloden.

Hvem er Nirvana?

Nirvana var et amerikansk rockband, der var på toppen tilbage i 1990’erne. Nirvana bestod i starten af Kurt Cobain, der både var forsanger og guitarist, Krist Novoselic og Aaron Burckhard.

Nirvana blev dannet tilbage i 1985, men valgte først i 1988 at kalde sig for det vi kender dem som, nemlig Nirvana. I 1989 debuterede de med pladen “Bleach”, der er produceret af Jack Endino.

I 1991 udkom pladen “Nevermind”, der året efter indtog førstepladsen på den amerikanske albumliste. Nirvana turnerede herefter i hele verden med hit-albummet, hvor de blandt andet fandt vej forbi Roskilde festival.

I de efterfølgende to år red Nirvana på en bølge af succes, der til sidst skulle vise sig at blive for meget for den ultimativt største stjerne i bandet, Kurt Cobain.

Efter Kurt Cobains selvmord i 1994 gik gruppen hver til sidst. I tiden efter Kurt Cobains død opstod der en masse konspirationsteorier, blandt andet at han ikke begik selvmord, men derimod blev myrdet af hans kone eller andre. Dette er dog aldrig blevet til mere end vilde konspirationsteorier.

Efter Kurt Cobains død blev albummet “Nevermind” hyldet som et af de bedste nogensinde.

Nirvana top 10 sange

  1. ‘Smells Like Teen Spirit’
  2. ‘Come As You Are’
  3. ‘Lithium’
  4. ‘Heart-Shaped Box’
  5. ‘In Bloom’
  6. ‘The Man Who Sold The World’
  7. ‘All Apologies’
  8. ‘About a Girl’
  9. ‘Aneurysm’
  10. ‘On A Plain’

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage kjoler.