musiknet.dk

Top 10: De Bedste John Mogensen Sange

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

John Mogensen blev født i 1928, d. 5 maj, i København. Han blev oprindeligt døbt John Louis Hansen, men ændrede efternavn i 1936, da hans mor giftede sig. John Mogensen døde i 1978, i hans hjem i Dragør, han blev blot 48 år gammel.

I 1952 blev John Mogensen en del af sangkvartetten Blue Boys, men fik først for alvor succes på den musikalske front da han et par år senere blev en del af Four Jacks. Four Jacks bestod udover af John Mogensen også af Poul Rudi, Bent Werther, Otto Brandenburg og James Rasmussen.

Four Jacks begyndte i midten af 1960’erne at gå mere eller mindre i opløsning, hvorefter John Mogensen begyndte at gå solo for første gang. Med sangen “Der er noget galt i Danmark” begyndte John Mogensen i 1971 sin fornemme solokarriere, der har fået hele Danmark til at forelske sig i den folkelige sanger.

John Mogensen har fået lidt af en genoplivning i 2018 i form af Ole Borndals film “Så længe jeg lever”, der har Rasmus Bjerg i hovedrollen. Filmen har i høj grad været medvirkende til den øgede popularitet og interesse for John Mogensen, hvilket også i høj grad afspejles af de fornemme besøgstal, som filmen har fået.

Rasmus Bjerg har også turneret rundt som John Mogensen, hvilket han har haft stor succes med, ligesom at det er blevet velmodtaget af folk i alle aldre.

John Mogensen top 10 sange

  1. Så Længe Jeg Lever
  2. Der Er Noget Galt I Danmark
  3. Fut I Fejemøget
  4. To Mennesker På En Strand
  5. Sidder På Et Værtshus
  6. Ensomhedens Gade Nr. 9
  7. Erik Oluf Andersen
  8. Karl Herman Og Jeg
  9. Nina Kære Nina
  10. Karl Og Ann-Cathrin’

Tak til CarSound
Tak til CarSound for deres økonomiske støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel.