musiknet.dk

Orange Scene På Roskilde Festival åbnes Med Ny Happening

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Roskilde har allerede annonceret en række nye tiltag, for eksempel natklubben Ambereum, og nu er de klar med endnu et nyt initiativ. Denne gang vedrører det åbningen af den mest ikoniske scene. Jeps, du gættede rigtigt - det er den, der er orange.

Åbningen af Orange Scene kommer i år til at foregå på en ny og anderledes måde end de foregående år. I år åbnes scenen nemlig med en omgang fællessang.

De sidste fem år har der været fællessang på Gloria-scenen om formiddagen, men dette koncept rykker altså nu videre til den største scene på festivalen, nemlig Orange Scene.

Fællessangen skydes i gang den 3. juli klokken 17:35 og varer stort set indtil, svenske Silvana Imam går på scenen klokken 18.

Vært for fællessangsarrangementet er Frederik Thaae, som vil få assistance af et band - og så naturligvis Danmarks største kor, publikum ved Orange Scene.

Hvad skal der synges?

Det helt store spørgsmål er naturligvis, hvad der skal synges. Ifølge Roskilde Festival ønsker de at skabe en form for Roskilde-sangbog. Det betyder, at det udelukkende er publikums ønsker, som kommer til at danne rammerne for repertoiret.

Hvis man gerne vil præge dette repertoire, skal man drible ind på Roskilde Festivals Facobook-side, hvor man kan komme med forslag i et af kommentarsporene.

Overordnet set kan de fremmødte forberede sig på at synge sange på modersmålet. Størstedelen af de sange, der skal synges, vil nemlig være danske klassikere.

Hvem skal synge udover publikum?

Det er naturligvis ikke publikum, der skal stå for al musikken på dette års Roskilde Festival. Der er booket et utal af kunstnere, og de største i år er følgende:

Tak til ‘Gaveideer til ham’

Ovenstående artikel er produceret i samarbejde med folkene bag https://gaveideer-til-ham.dk/. Tusind tak for hjælpen med artiklen!

Hvis du ikke kender https://gaveideer-til-ham.dk/, kan vi fortælle, at der er tale om en hjemmeside, hvor du kan finde alverdens gode gaveforslag til mænd og drenge.