musiknet.dk

Hvordan Døde John Lennon?

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

John Winston Ono Lennon var en del af et af historiens mest succesfulde rockbands, og han dannede sammen med Paul McCartney frontduo i forhold til sang og sangskrivning i bandet på i alt fire medlemmer.

Hvordan døde John Lennon? John Lennon døde d. 08 december i 1980 i en alder af 40 år. Han blev skudt fire gange i ryggen ved sin bolig i New York City. Han blev myrdet af Mark David Chapman, som både havde været stor Beatles fan og havde idoliseret John Lennon.

Det er i dag lidt over 38 år siden, at en sindsforvirret fan valgte at skyde den legendariske sanger og sangskriver John Lennon i ryggen. Beatles stjernen var på hjem fra Record Plant Studio med sin kone Yoko Ono.

Da de kom hjem, stod Mark David Chapman og ventede på deres adresse med en pistol. Han mente, at John Lennon havde solgt ud af The Beatles idealer, og selvom han tidligere havde forgudet både John og gruppen, valgte han at myrde sit tidligere idol.

John Lennon, som også havde en stor solokarriere, hvor han blandt andet lavede megahittet Imagine. Han stod også bag det berømte citat: Make Love, not war.

Nogle af hans andre megahits fra hans solokarriere var:

Det er tragisk, at en af musikhistoriens mest karismatiske sangere er blevet skudt af en tidligere fan. Den danske rockgruppe Dizzy Mizz Lizzy har også lavet sangen 11:07 pm, som er en hyldest til John Lennon, og ligesom de synger i slutningen, vil vi altid huske John Lennons navn.

Dette var en kort fortælling om, hvordan John Lennon døde.

Tak fordi du læste med.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums Bolighus for støtten til dette indlæg. Find flotte møbler og interiør designet af Arne Jacobsen hos Illums bolighus.