musiknet.dk

Få Muligheden For At Udleve Din Drøm

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Hvis du virkelig drømmer om at spille musik og gøre noget ud af det, skal der selvfølgelig også satses lidt. Som musiker er man en del af en branche, som i høj grad har stor konkurrence, og hvor man ikke kommer langt, medmindre man virkelig gør sig umage.

Derfor er det selvfølgelig også vigtigt, at man tror på sig selv og tør tage nogle chancer. Eksempelvis kan det være nødvendigt at tage et lån, hvis man ikke har økonomien til at gøre noget ved det. I nogles ører virker et lån lidt overilet, men det svarer jo til, at man har en eller anden form for drøm, som man låner penge til at realisere. Det er helt normalt, og hvis man virkelig brænder for noget, er det en god idé at have en sådan strategi.

Bliv en del af et netværk

Når du skal realisere dig selv som musiker, er det meget vigtigt, at du fokuserer på at opbygge et stærkt netværk. Det er den slags, som måske kan få dig ind de rigtige steder, og som kan være afgørende for, om du rent faktisk kommer gennem nåleøjet.

Selvfølgelig er netværk ikke alt, for du skal selvfølgelig også kunne noget. Netværket betyder dog, at du rent faktisk bliver set, hvis du er dygtig, og det er naturligvis første skridt mod noget godt. Spørgsmålet for mange er så, hvordan de egentlig bliver en del af et stærkt netværk.

Først og fremmest handler det selvfølgelig om at være lydhør og åben. Det vil sige, at man lytter til folk, som fortæller noget, og at man samtidig har lyst til at snakke med nye mennesker og tage initiativ. På den måde lærer man nogle mennesker at kende, og pludselig kender de så også nogle, som måske har en åben dør.

Øv dig rigtig meget

Som musiker er det ingen hemmelighed, at man ofte skal være meget seriøs og øve meget. Nogle har den opfattelse, at de klarer sig godt, når bare de har en guitar og en mikrofon i hånden – så bliver de superstjerner. Sådan er det ikke i ret mange tilfælde.

Der er i stedet tale om rigtig hårdt arbejde for de mennesker, som virkelig vil det. Folk, som virkelig har villet det, har dag og nat spillet og fundet frem til den rigtige tekst, som lige har ramt det, den skulle. Derfor skal du ikke være bleg for at arbejde hårdt, hvis du vil blive til noget som musiker. Det kræver blod, sved og tårer, og det er alligevel ikke sikkert, du får en masse succes.

Skil dig ud

Vil du være en stjerne, skal du selvfølgelig komme med noget, som andre ikke har. Du skal ikke bare tro, at du er noget specielt, men derimod prøve at finde ud af, hvor du kan gøre noget anderledes. Det handler om, at man er sig selv, samtidig med at man formår at skille sig ud fra mængden.