musiknet.dk

De Fedeste, Danske Festivaler

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Er du vild med at tage på festival, ved du nok også, at Danmark faktisk har rigtig meget fedt at byde på i den forbindelse. Der er dog kæmpestor forskel på, hvad de forskellige festivaler er gode til, og derfor handler det også om at finde den type festival, som du bedst kan lide.

Vinteren går for mange med at glæde sig til sommeren. Det skyldes blandt andet, at det er her, festivalerne igen går løs, hvilket er højdepunktet i manges øjne. Det kan nærmest være endnu bedre end ferien, fordi festivalen giver en følelse af glæde og spænding.

Men hvor er det så, at man skal tage på festival? Man kan starte med at læse nogle nyheder, som måske gør en klogere på, hvor man skal tage hen. Der er nemlig stor forskel på de danske festivaler, som har hver deres fordele og ulemper.

Hygge på Samsø

Hvis du er vild med at tage på festival, hvor det ikke går så stærkt, og hvor det primære fokus bare er at hygge dig, så er Samsø det helt oplagte valg. Samsø er i høj grad for alle, men det er måske mest oplagt for familierne eller de helt unge, som eksempelvis tager til øen for at afslutte et år på højskole.

Samsø er en festival, som primært har danske navne på programmet. Det er dog ofte muligt at skaffe mange af de største navne herhjemme, og man skal bestemt ikke undervurdere kvaliteten af musikken. Mange af de store navne elsker nemlig at tage en tur til Samsø midt på sommeren for at lave en fed koncert i hyggelige omgivelser.

Trendy på NorthSide

Festivalen i Aarhus er en af de få, hvor folk ikke overnatter på festivalen. For nogle virker det måske ikke som en rigtig festival, men bor man i byen er det jo ikke det helt store problem bare at hoppe hjem i seng, når man ikke gider mere. Det er lidt mere komfortabelt, og kan man godt lide festivaler uden alt det med mudder og konservesdåser, så er NorthSide det helt rigtige valg.

NorthSide er en festival, som musikmæssigt er kendt for at have en masse trendy navne, som hitter i det pågældende øjeblik.

Smuk uden budget

Tager du til Skanderborg, får du på mange måder hele pakken med. Det er lidt til den dyre side, men det er omvendt også en festival, hvor du får musik for alle pengene og noget for enhver smag. Skanderborg er kendt for at have et meget varieret musikprogram, hvor både danske og udenlandske navne tropper op.

Grøn Koncert for alle

Gider du ikke en hel uge med musik og druk, så er Grøn Koncert en fed måde at komprimere det på. Det foregår en enkelt dag, og hvis man starter til middag, kan man altså sagtens nå rigtig mange gode timer med musik. Typisk er nogle af de mest hotte navne på plakaten, og stemningen er afslappet og festlig på samme tid. Grøn Koncert er for alle.