musiknet.dk

Danmarks Mest Sælgende Sanger 2019 - Se Listen

Billede: Jumpstory
Udgivet d. 18.08.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Pladesalg var i 2019 blevet et synonym med streaming. Derfor er listen over de mest sælgende sangere i Danmark en kombination af solgte og streamede sange.

På verdensplan toppede Taylor Swift listen, da hun ifølge Forbes tjente intet mindre end 1,2 mia. kr. Swift topper dog ikke listen over den mest sælgende og streamede sang i Danmark i 2019.

Mest streamede og solgte sang i 2019

  1. Gilli - Vai Amor
  2. Lady Gaga + Bradley Cooper: Shallow
  3. Lil Nas X - Old Town Road
  4. Tones and I - Dance Monkey
  5. Billie Eilish feat. Justin Bieber - Bad Guy
  6. Lewis Capaldi - Someone You Loved
  7. Ed Sheeran + Justin Bieber - I Don't Care
  8. Shawn Mendes + Camila Cabello - Señorita
  9. Lord Siva feat. Vera - Paris
  10. Post Malone - Wow

Det er dermed primært udenlandske kunstnere, som danskerne streamede i 2019. Suspekt og Emil Stabil feat Gucci Mane var dog lige udenfor top10. Top20-listen indeholder dog flere danske kunstnere, men de absolutte topplaceringer på denne liste tilhører de udenlandske kunstnere.

Vender vi blikket over mod et lidt mere kultområde, så er der en gammel dansk klassiker, der topper listen. Det er nemlig Kim Larsen og hans posthumt udsendte album, Sange fra første sal, der topper listen over de mest solgte vinylalbums i Danmark i 2019.

Her gav Larsen baghjul til det legendariske engelske boyband, The Beatles, som måtte nøjes med andenpladsen med deres genudgivelse og markeringen af 50-års jubilæet for udgivelsen af klassikeren Abbey Road.

Billie Eilish er den eneste kunstner, der er at finde på begge top10-listerne, da hun med udgivelsen "When All Fall Asleep, Where Do We Do?" kom ind på en niendeplads på listen over de mest solgte vinylalbums i Danmark i 2019.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find dit næste HDMI kabel, eller måske din næste Frameo digitale fotoramme på avXpertens enorme webshop med tusindvis af varer.