musiknet.dk

Anmeldelse: A Star Is Born

Billede: Pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

2018 var et godt år for musikalske film, som både bød på en filmatisering om den store stjerne fra Queen, Freddie Mercury, i filmen Bohemian Rhapsody, men også en genindspilning af klassikeren A Star Is Born.

Vi har valgt at anmelde den sidstnævnte film, som har været en mega succes med hele 7 oscar nomineringer, hvor en en af de helt store priser dog udeblev. Ikke desto mindre, sikrede mega-hittet ‘Shallow’ to grammy-awards.

Hovedrollerne bliver spillet af sangerinden Lady Gaga og den berømte skuespiller Bradley Cooper, som har debut både som sanger og instruktør i filmen. Sammen synger de sangen ‘Shallow’.

Grammy-priserne blev tildelt sangen for både bedste pop duo/group performance, samt for den bedste sang skrevet til et visuelt medie.

A Star Is Born blev for første gang indspillet i 1937, hvor Janet Gaynor var i hovedrollen som den blomstrende sangerinde. Senerehen er den produceret med Barbara Streisand i hovederollen tilbage i 1977.

I slutningen af sidste år blev det så den 32-årige sanger og sangskriver Lady Gaga, som skulle prøve kræfter i rollen som Ally i den nye filmatisering af A Star Is Born.

Referat:

A Star Is Born er et romantisk drama, hvor man følger den alkoholiserede rockstjerne og countrysanger Jackson Maine. På vej hjem fra en koncert, møder han Ally på en bar, hvor han for høje på sangtalentet, hvorefter han byder på en drink.

Hele livet har Ally knoklet med sit potentiale, hvor hun har fået at vide, at hun er for almindelig til at slå igennem, men efter hun møder den store musikstjerne tager hendes liv for alvor fart.

Filmen illustrerer en smuk, men udfordrende rejse gennem musikindustriens verden, hvor man får et indblik i, hvor hurtigt en berømmelse kan opstå, og hvilke udfordringer der kommer med at opnå pludselig succes.

Imens Ally bliver til en stjerne, kæmper den anden hovedrolle, Jack, med sine dæmoner. Her har han bl.a. et interessant forhold til sin storebror Bobby, som bliver spillet af skuespilleren Sam Elliot.

Anbefaling:

Er du til pop/rock samt tudefilm? Vi synes, at A Star Is Born er en smuk kærlighedshistorie, som er spækket med en masse god musik. Filmen er 2 timer og 16 minutter lang, hvilket godt kan virke som lang tid, hvor man primært følger de to hovedpersoner.

Deres udvikling og historie bliver dog spillet utrolig veludført af de to hovedrolleindehavere Lady Gaga og Bradley Cooper. Førstnævnte med en fantastisk sangstemme og sidstnævnte med en intensitet i rollen, som de færreste skuespillere kan præstere.

Derudover bliver de suppleret af birollen Sam Elliot, som bl.a. Har tidligere har medvirket i filmen Road House. Hans medvirken i filmen gør, at man ikke bliver træt af at følge de to hovedpersoner i deres romantiske affære, som ellers kan føles lidt langtrukken.

Grundet den gode musik i filmen, er dette helt klart en film, som anbefales at se enten i biografen eller på et TV med gode højttalere. Koncerterne og sangene i filmen er det, som trækker denne film op på et ekstra niveau, og derfor er god lyd til filmen vigtigt.

Ally’s stemme og Jackson Maines guitar soloer krydret med en smuk kærlighedshistorier er helt sikkert en anbefaling værd at give videre, hvis du er en af dem, som har endnu ikke har set filmen.

Med over 200.000 anmeldelser på Imdb, har filmen fået 7.8 ud af 10 stjerner. Dette er en høj score når man sammenligner med andre film og musicals i samme genre. Den store filmdatabase lyver sjældent med sine bedømmelser.

Derfor er denne film helt klart en som vi mener er anbefalelsesværdi.

Tak for støtten

Vi takker Illums Bolighus for støtten til dette indlæg. Se deres enorme udvalg af smarte ting til boligen, heriblandt bestik, møbler, køkkenmaskiner og alt muligt andet i allerhøjeste kvalitet.