musiknet.dk

5 Fantastiske Koncerthuse, Som Du Skal Besøge

Billede: pixabay.com
Udgivet d. 14.01.2020
Skrevet af: Redaktion
OM OS

Som du sikkert allerede ved, er Europa spækket med utroligt smukke koncerthuse og mange af dem er af stor historisk værdi og betydning, f.eks. de ikoniske koncerthuse i Wien, Milano og London. Men er du så også klar over, at flere nye og ret vilde musikalske vartegn er dukket op rundt omkring på vores kontinent, og du behøver ikke rejse langt for at besøge dem.

Herunder får du hele 5 forslag til, hvad du skal tilføje til din musikalske rejseliste.

#1 Philharmonie de Paris (Frankrig)

Koncerthuset Philharmonie de Paris stod langt om længe færdigt i kærlighedens by i 2015. Koncerthus var mere end almindeligt ventet, da det faktisk oprindelig skulle have stået færdigt i 1995. Byggeriet blev forsinket med svimlende 20 år på grund af blandt andet et økonomisk tovtrækkeri, hvilket i øvrigt fik bygningens arkitekt Jean Nouvel til at udblive fra den officielle åbning i protest. Nouvel er i øvrigt også manden bag DR Koncerthuset.

#2 Elbphilharmonic (Tyskland)

I 2017 stod Hamborgs nye og prangende koncerthus Elbphilharmonic færdigt og er bestemt et besøg værd. Arkitektfirmaet Herzog & de Meuron står bag og har modtaget stor ros for at kaste et dragende lys over havnen siden indvielsen i januar med koncerthuset.

#3 Oslo Operahus (Norge)

I 2008 åbnede Oslo Operahus, som er bygget af arkitektfirmaet Snøhetta. Det særligt specielle ved den ret så spektakulære bygning er, at du uden at forcere nogen trapper overhovedet kan gå hele vejen op uden på bygningen, der med sin udformning og sin hvide facade rejser som et isbjerg op af fjordens kolde vand. Den hvide facade er i øvrigt af hvid, italiensk marmor, som kostede 57 millioner kroner.

#4 Auditorio de Tenerife (Spanien)

Det moderne koncerthus Auditorio de Tenerife stod færdig i 2003, og har siden været et yndet rejsemål for både bade- og musikgæster. Arkitekten bag koncerthuset, Santiago Calatrava, har virkelig fået skabt et mageløst vartegn for de kanariske øer, og siden åbningen har der da også været opført en sand perlerække af operaer og klassiske koncerter.

#5 Harpa Music Hall (Island)

Arkitekterne bag koncerthuset Harpa Music Hall i Reykjavik på Island fra 2011 er danske Henning Larsen Architects, som desuden lavede facaden i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson.

På ganske få år er koncerthuset blevet øens mest besøgte seværdighed, og du bør uden tvivl også slå vejen forbi.

Tak for hjælpen

Denne artikel er lavet med støtte fra bolignyheder.dk, der leverer alle de bedste bolignyheder. Tak for hjælpen!